I DAG ÄR DET GREKLANDS NATIONALDAG

Hoppas alla firar detta och tänker grekiskt. Själv har jag klätt mig i blått och vitt. /Tina T


På benen igen

Så då var gallblåsan, stenar och grus borta. Nu finns de inget stopp för god mat och härliga eftermiddagsdrinkar i färgglada plastmuggar på en balkong på Kreta i goda vänners sällskap.

Jag skulle kunna resa imorgon, men den som väntar på något GOTT väntar inte för länge.......

I morse kl 6.00 var det 5.5 minus grader här nere i Lund, men en snabb koll på nätet visade att Heraklion idag har 16 härliga plusgrader.
Jag är sjukskriven denna veckan sedan är allt som vanligt igen och det är absolut det bästa,  nu kommer veckorna att gå fort till vår resa. Hoppas bara vi kan få ett par härliga vårveckor här hemma innan.
Ha de bäst./Irre


EN SJUK BLOGG


Här i Skåne är det dystert värre.

•-          Jag har legat nerbäddad i en hel vecka. Influensa? Eller "Spanska sjukan"?

•-          Irre har legat på sjukhus och blivit opererad för inflammerad gallblåsa. Dessförinnan låg hon hemma en hel vecka med influensa. Stackare!

•-          Birgitta har ont i huvudet idag. (självförvållat?).

•-          Boel verkar ha kalla fötter - fan va hon vädrar! Har hon "flick-brus"?

•-          Helen har tidigare i vår varit magsjuk.

•-          Marie är nog mest kärleks-sjuk. Nu har ju tysken flyttat in hos henne. Hur ska detta gå?


Nu har vi i alla fall fått "meducin" allihopa i form av föryngrings-krämer. Räkna med att vi kommer se ut som tonåringar nästa gång vi träffas.


Och vad trevligt att Robinson börjat på TV igen. I like it! Här har vi kanske något att se och lära inför resan. Men vi behöver väl inte bilda pakter på Kreta. Och vi skiter i träsken också. Men "Plankan" hade ju varit kul att testa. Kan man köra den på land? Jag är rädd att få vatten i öronen.

/Tina T


TRÅKIGA NYHETER

Ja jag menar dessa om alla er som åker utomlands och blir sjuka.
Gör som oss andra - stanna hemma och upplev våren i Sverige. Ja ni vet den som pendlar mellan + 8 - -5.
Dagar då man får uppleva regn som kommer ner både lod o vågrätt eller dessa dagar som e så underbara med sol o kall hög luft ,det gillar vi som bor vid havet. Och det härdar en blivande tjejcharterresenär.
Jag har inte varit så flitig på bloggen men jag hoppas att den anländande VÅREN får skrivandet att skena.
Hoppas nu ni blir friska och att er solbränna övergår till bäsch......
Lev väl flickor - det gör jag
Tina

9 VECKOR KVAR

Och jag ligger nerbäddad i feber, hosta, halsont och förkylning. Ska aldrig mer åka till Kanarieöarna. Man fryser på planet, man fryser när man badar, man fryser på kvällarna och man fryser på natten. Jag ska packa med strumpor, sjal, pyjamas, påslakan, jacka och jeans till Kreta. Finns det hel-fordrade baddräkter ska jag fixa en sådan också.
Guld-baddräkten kommer förmodligen bli "lite dragig". Svårt att förklara - bör ses i verkligheten.
Ska bara lämna mössa och vantar hemma. Hellre för varm än att frysa. Tjejen som satt bredvid mig på planet hem borde haft rese-förbud. Man borde tejpat in henne med "Smittorisk". Har aldrig mött en så förkyld person tidigare. Eftersom jag redan var förkyld själv tänkte jag att det inte skulle vara några problem. Men känner nu att hon smittat mig med andra baciller. Dessutom hade hennes kille mage att föreslå att de skulle gå med i 10 000 meters-klubben. Då säger hon: Nä, jag e så förkyld! Skit!  Ligga här och slita bort brunbrännan mellan lakanen. /Tina T


HEMMA IGEN....

.... efter en skön vecka på Gran Canaria. Men inte samma atmosfär som Grekland. Och vädret lite si och så. Sol, moln, regn, varmt, kallt, disigt. Ca 18 grader i havet. Och eftersom vi lyckades bli förkylda blev det bara 1 dopp i havet. Jag lovar - jag ska bättra mig till nästa gång. Och nu är det bara 2 månader kvar.

Lite reflektioner från resan är:  Måste man ha foppa-tofflor med sig? Jag hatar dom! Fula och gnissliga.
Hur f-n får man ner en Brasse-stol i resväskan. Det är verkligen något jag saknar jämfört med hårda plast-solstolar.

/Tina T

KVÄLLENS MÖTE ÄR AVSLUTAT

Skåne-gänget har haft sitt första föryngrings-party inför Kreta-resan. Tack Birgitta!
Tyvärr kunde inte Marie vara med - hon kommer förmodligen att känna sig äldst av oss alla. Hade ikväll även första grekiska språk-lektionen. Finns en del ord att addera till "måste kunna"-listan. Emilo ellinika är ju inget vi vill springa omkring och säga. Däremot gärna jammas, megalo, ne mm........ Tänk att det bara är 2½ månad tills vi åker. Håll ut! /Tina T

RSS 2.0